Doar fum si ceata

D

Stai! esti prea aproape, un pas in spate si lasa orizontul sa te surprinda! Nu stii nici cine nici unde esti. Oricine, orcand si totusi nimeni !

Vorbesc despre mine la persoana a treia pentru ca nu vreau sa ma recunosc. M-am ascuns in ceata si fum si intr-un tarziu m-am afumat complet. Nu sunt cine crezi ca sunt si nici cine vreau sa fiu, nu sunt unde crezi ca sunt si nici unde vreau. I-am inselat pe toti atat de bine incat m-am inselat pana si pe mine. Mi-am cladit sufletul cu sperante mari, iluzii, scene din filme cu eroi, puternic si drept si cand s-a luat curentul … n-am stiu ce sa-i mai spun decat ca… a murit!  Am crezut ca virtutile spala pacate dar dupa am inteles ca le spala abia dupa moarte.

Uita-te bine ca e final de film si dupa atat de multă peliculă nici macar in distributie nu apari. De aici nu ai unde sa mai speri că pleci. Felicitar! ai terminat primul! Si desi de multe pentru asta ai luptat, nici măcar o data nu ti-a adus niciun gram  din satisfactia scontata . Crei că ai greșit undeva ? Nu fii copil ! In cel mai bun scenariu poate undeva ai facut totusi ceva bine!

Vinovati ? Încearcă să te ierți și-or să dispară toți. Mulțumeste-le, ia-ți haina si ramas bun.

1 comment

  • să ierți …poate să fie ușor , dar să uiți …mmm, cred că este un pic mai greu ..
    mi-a plăcut finalul …puțini sunt cei ce știu a (se) mulțumi din suflet …

By ionut