Simpli Calatori

S

Si vin, si trec, si plec… Dintr-o mie de sfaturi niciun nu e cel bun, dintr-o mie de cuvinte niciunul nu spune ce minte. Inert și banal, sugestiv dar niciodata relevant. Cât crezi că …? Până unde…? Dacă stai prea mult pleacă din stație, dacă te urci prea repede uiți să-ți iei bilet, ca să fii echilibrat trebuie să nu te grăbesti, dacă nu te grăbești …pleacă din statie…

7 comments

 • hmm, cine decide acest lucru ??
  azi , sunt optimistă și cred că avem timp pentru multe lucruri …important este să ne oprim și să profităm de el

  • cred ca daca in tumpul ramas nu mai poti face ce vrei este identic cu a ramane fara timp. Exact ca si cu trenul, daca l-ai ratat, evident iti mai ramane timp (sa reevaluezi, sa astepti altul, sa ramai in statie cu ochii in zare, etc.) insa timp pentru trenul acela, explicit acela, nu mai este. In majoritatea cazurilor cand spunem ca nu mai este timp, concluzionam ca in secundele ce au mai ramas actiunile dorite nu se mai pot realiza. Desigur ne raman inca destule lucruri de care sa ne bucuram si destule oportunitati, insa cel putin pentru mine aceasta propozitie suna doar a alinare, a fii nevoit sa te impaci cu ce este. Si iarasi nimic rau in asta pentru ca nu trebuie sa iti pierzi speranta si sa continui sa mergi, doar ca, referindu-ma la mine, it never got applied !
   Am ratat multe trenuri si mi-am vazut de treaba in continoare, insa niciodata nu am renuntat la ele si s-a mai intamplat, parte din ele, sa le prind din nou iar in acele momente nu bucuria m-a imbratisat ci amarul timpului, pentru ca atunci realizam ca intre trenul pierdut si cel pe care l-am prins trecusera 10-12 ani. Intre timp oamenii disparusera ori se schimbasera, iar eu imbatranisem prea mult pentru a mai simti acelasi gust de acum o decada. O decada! In care n-am renuntat la gandul ca ma voi urca in trec. Din proprie experienta, am inteles ca fiecare lucru are timpul sau si daca il ratezi, nu mai ai timp pentru el. Daca vrei sa vezi marea, vrei s-o vezi cat timp de poti bucura de ea, daca vrei sa vezi lumea vrei s-o vezi cat timp o poti strabate cu picioarele goale, altfel toate sunt fara rost. Singurul regret etern este ca le-as fi prins pe toate si inca pe atat, daca eram doar putin mai normal.

 • hmm…dacă erai ” puțin mai normal” ..acum na, relativă idee…până la urmă cred că fiecare avem propria normalitate ..știi, poate ce mie îmi pare normal ..ție s-ar putea să îți pară anormal ..și până la urmă cine hotărăște acest ” normal ” ??….sunt convinsă că trenuri vor fi mereu ..și o să existe mereu noțiunea de a pierde trenul ..dar cred că acesta este și farmecul ..să știi cum să trăiești clipa și să te bucuri de ea …
  am cam ” aberat ” , so, scuze …dar chiar și așa ..aberând ..îmi face plăcere să îți scriu 🙂

  • nu stiu daca asa este bine sau nu, daca asa ar trebui sa fie sau nu, dar stiu ca normalitatea este data de majoritate, so „putin mai normal” inseamna a ma pierde in multime, a fi unul dintre cei multi, a face lucrurile pe care majoritatea le fac, in ritmul si modul majoritatii…sau macar sa fiu pe acolo.
   nu-ti cere scuze pentru propria parere decat atunci cand nu crezi ce spui ;), altfel pot doar sa-ti multumesc ca spui ce gandesti cu atat mai mult cu cat iti face si placere.

 • nu mi-am cerut scuze pentru propria părere, ci pentru faptul că te ” stresez” pe aici cu ale mele ..vorbe
  mereu am spus ce gândesc, bun sau rău ..asta sunt ..poate că de aici vine si plăcerea :)..

By ionut